Kan jeg ikke spise kjøttpålegg som har vært åpnet i 2 dager eller mer når jeg er gravid?

  • Spørsmål
  • Gravid
  • Kan jeg ikke spise kjøttpålegg som har vært åpnet i 2 dager eller mer når jeg er gravid?
« Forrige side
0
0
Markert som søppel
Sendt inn 23. februar 2015 21:33
Kategori: Gravid
57 visninger
0
Privat svar

En del kjøtt kan være farlig for fosteret, og det er litt forskjellig råd og anbefalinger.

Ift kjøttpålegg sier Matportalen følgende: »Oppskåret kjøttpålegg kan forurenses med listeria ved selve sliceprosessen. Vakuumpakket kjøttpålegg har flere ukers holdbarhet. Hvis pålegget er smittet av Listeria og bakterien kan vokse i produktet, kan antallet bakterier nå skadelig nivåer. Derfor bør gravide spise oppskåret vakuumpakket kjøttpålegg ferskest mulig, dvs. godt innenfor holdbarhetsdatoen.»

Gilde selv sier at »vakuumpakket, skivet kjøttpålegg skal brukes innen fem dager etter at pakningen er åpnet.»

Husk at du bør unngå å spise spekeskinker og fenalår. Det er fordi det er en liten og teoretisk risiko for parasitten toxoplasma som kan være skadelig for fosteret.

Markert som søppel
Svart av 23. februar 2015 21:40
« Forrige side