Oreo kake kjeks

Nybakt mamma oreokake – verdens beste kake?

Alle nybakte mammaer vet hvor godt det er med kake, og det er spesielt én kake som er ekstra god; oreokake!

Hvis du har smakt den før kan du sikkert kjenne den gode smaken bare av å tenke tilbake på forrige gang du spiste oreokaken. Hvis du ikke har smakt den før; denne må du prøve!

Her får du det som trengs av både ingredienser og fremgangsmåten.

Først; sett ovnen på 150 grader.

Les også: Tegn på fødsel

Ingredienser:

40 Oreokjeks (ca 3 pakker)
100 gram smeltet smør
150 gram kokesjokolade
1,5 pakke kremost naturell / philadelphia-ost
100 gram + 20 gram sukker
3,5 (1,5 + 2) dl rømme
2 egg
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du det:

  1. Knus ca 25 av kjeksene og bland de med det smeltede smøret.
  2. Trykk massen ned i rund form og sett resten av kjeksene rundt kanten. Press kjeksene forsiktig ned i kjeksmassen.
  3. Smelt 120 gram av kokesjokoladen på svak varme, gjerne i vannbad.
  4. Bland sammen kremost naturell / philadelphia-ost og 100 gram sukker med en mikser.
  5. Tilsett 1,5 dl rømme, egg og vaniljesukker i sukker/ostemassen du nettopp har mikset. Tilsett til slutt den smeltede sjokoladen og rør alt sammen.
  6. Tøm sjokoladeostemassen over oreokjeksbunnen.
  7. Sett kaken i ovnen i 35-40 minutter.
  8. Bland sammen 2 dl rømme og 20 gram sukker. Dette skal helles i kaken når den tas ut av ovnen.
  9. Sett kaken i ovnen igjen og stek i 5 min.
  10. Smelt de resterende 30 gram med kokesjokolade. Dette kan brukes som pynt oppå kaken. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du heller den over kaken.
  11. Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer for riktig konsistens.