Baby spiser

9 råd for å unngå kresne barn som ikke vil spise

Når et barn spiser godt blir normalt både store og små i bedre humør, ting går lettere. Som nybakt mamma er det å ikke å få kresne barn et kompliment og her er noen råd på veien.

Et spiseteam ved Universitetssykehuset i Nord-Norge har kommet frem til 9 anbefalinger og råd for å unngå kresne barn som ikke vil spise, samt hvordan barna skal unngå å utvikle spisevegring.

Mange av rådene handler om å inkludere barna tidlig, la de delta i både hva dere skal spise, hvordan det lages og ikke minst hva som skal på tallerkenen.

Hvis du lar barnet ditt få lov til å smake på ulike matvarer, utforske, grise og prøve seg frem vil det ofte utvikle en større aksept for mat. Det er også viktig at dere som foreldre går foran som et godt eksempel og viser hvordan det skal gjøres, ikke bare forteller det.

Gulerot (metaforisk) fungerer bedre enn pisk (også metaforisk) så ikke vær for rigid og streng, la store og små få litt usunn mat innimellom – og ikke tving barnet til å spise. Da er det bedre å unngå småspising slik at barnet er sulten når maten står på bordet.

Bon appetitt!

9 råd for å unngå kresne barn:

  1. Ikke fullamme for lenge
  2. Ikke sammenlign barnet ditt med andre
  3. Måltidet skal være sosialt
  4. La barnet se at du spiser
  5. La barna være med
  6. Ikke tving mat i barnet
  7. La barnet forsyne seg selv
  8. Unngå for mange restriksjoner
  9. Det skader ikke med usunn mat en gang imellom
Kilde: Universitetssykehuset i Nord-Norge