Bør jeg amme før eller etter at jeg gir morsmelkerstatning?

« Forrige side
0
0
Markert som søppel
Sendt inn 2. november 2014 23:11
Kategori: Amming
60 visninger
0
Privat svar

Dersom du ikke har nok melk til barnet ditt og gir tillegg bør du amme først. Det er i begynnelsen av måltidet at barnet suger kraftigst og stimuleringen av brystene og deres melkeproduksjon blir best. Mengden melk er i vesentlig grad avhengig av »tilbud og etterspørsel». Det vil si at du produserer mere melk om du stimulerer brystene ofte. Dersom barnet trenger mye melk og suger ofte vil produksjonen bli høyere.
nå er det slik at det for noen kan være en utfordring å få til ammingen. For de kvinner som er brystopererte kan det bli vanskelig fordi man ved kirurgi ofte har kuttet over noen av melkegangene. Det er noe kirurgene prøver å unngå, men det er ofte vanskelig. Så for disse kvinnene kan det være nødvendig med annen ernæring. Det er likevel viktig å legge barnet til brystet. Ofte kommer det noe melk, og litt er bedre enn ingenting! Det vil også kunne fungere som trøst, kos og god kroppskontakt for både mor og barn.
Mange av fødeavdelingene har ammepoliklinikker som gjør en kjempejobb for de mødre som strever med ammingen. Der kan man ta kontakt både pr telefon og ved oppmøte. De har mange lure triks og kan støtte deg i en vanskelig tid. Ellers så har Ammehjelpen sine fagfolk spredd rundt i hele landet og er en utmerket resurs.

Markert som søppel
Av CAR
Svart av 10. november 2014 10:15
« Forrige side