♥ 0 |
10 kg? 15 kg? 20 kg? Markert som søppel
|
Privat svar
Ny forskning viser at for stor vektøkning under svangerskapet øker risikoen for å få svangerskapsforgiftning, høyt blodtrykk og at barnet må forløses ved akutt keisersnitt. FHI knytter anbefalingen av vektøkning til BMI og for en normal BMI er anbefalingen en vektøkning på mellom 11,5 og 16 kilo. Lavere vektøkning enn dette medførte i studien at barna ble født med lavere fødselsvekt. Den siste tids fokus på slanking under svangerskapet for å få små barn blir det tatt sterk avstand fra. - Høstens medieoppslag om at noen gravide ønsker seg små barn er overraskende for meg. Vi hadde lignende avisoppslag på 70-tallet og jeg trodde virkelig at vi var ferdig med å ønske oss små barn etter at ulike påstander ble tilbakevist, sier Haugen. Hvis mor spiser veldig lite, får barnet mindre næring å ta til seg. Det er ikke bra. Les mer her: http://www.fhi.no/artikler/?id=111970 Markert som søppel
|
|
Privat svar
Jeg gikk opp nesten 20 kg og født en sunn og frisk datter. Ble kvitt alle kiloene også etterpå. Ca halvparten ved fødselsen og resten med ammingen og trening / trilleturer. Personlig syntes jeg det er for mye fokus på hvor mye man skal (!) gå opp. Så lenge du lever (ganske) sunt, er i bevegelse og føler deg i fin form, mener jeg du ikke bør bekymre deg for antall kilo. Markert som søppel
|