Hvor mye juice kan små barn drikke?

« Forrige side
0
1
Markert som søppel
Sendt inn 25. september 2014 19:29
Kategori: Babymat
126 visninger
1
Privat svar

Jeg tenker at så lenge barnet er for lite til å vite at juice er godt, så er det velg bedre å venne de til å drikke vann i stede. Juice er jo heller ikke bra for tennene. Her i huset får 2 åringen juice i helgen, men ikke i ukedagene. På lik linje med oss voksne ;)

Les mer her: Kumelk og gluten til babyer

Markert som søppel
Svart av 12. oktober 2014 19:20
0
Privat svar

Juice bør gis fremfor søt saft, men kan være sterkt for små mager og bør derfor blandes ut med vann. Juice inneholder mye syre og kan derfor tære på tennene, gi derfor juice i kopp (ikke av tåteflaske) og ikke mellom måltidene, men som drikke til et måltid. C-vitaminrik drikke til brødmåltidene vil øke opptaket av jern.

Helsedirektoratet angir ikke noen mengde for hvor mye juice små barn kan få. Det vil variere med barnets alder, aktivitetsnivå og kosthold for øvrig. Fra ca. 6-måneders alder kan det gis små mengder, økende til noen ett glass per dag for litt større barn. Mer enn dette per dag vil lett kunne fortrenge andre mat- og drikkevarer fra kosten, og bør derfor unngås.

Nektar er ikke det samme som juice. Nektar, barnesaft og vanlig saft er tilsatt varierende mengder sukker. Bruk heller juice, og begrens bruken av drikke med sukker. Se på varedeklarasjonen hvor mye sukker det er pr. mengde saft.

Kilde: Helsedirektoratet

Markert som søppel
Svart av 25. september 2014 19:30
« Forrige side