Kan spedbarn (0-1 år) drikke vann fra springen?

« Forrige side
0
0
Markert som søppel
Sendt inn 25. september 2014 19:33
Kategori: Babymat
491 visninger
2
Privat svar

Jeg fikk beskjed om at man kunne gi vann rett fra springen til spedbarn på helsestasjonen. Helsesøster sa at de til og med gjorde det på barselavdelingene på sykehusene. Er vel ikke ofte man gir vann til spedbarn? Men personlig ville jeg kanskje kokt det de aller første ukene….

Les mer her: Kumelk og gluten til babyer

Markert som søppel
Svart av 8. oktober 2014 20:50
0
Privat svar

Det er fra Mattilsynets side ikke utarbeidet retningslinjer for bruk av drikkevann rett fra springen til spedbarn. Vi er heller ikke kjent med at Folkehelseinstituttet eller andre fagmiljø har gitt slike retningslinjer.

Hovedregelen er at vi anser drikkevann for å være trygt for både barn og voksne. Det kan imidlertid være hensiktsmessige å nyansere dette utgangspunktet noe siden vannforsyningen i Norge skjer både via store og små anlegg, hvorav ikke alle er godkjente, bl.a. fordi det ikke er krav om det (for eks. private brønner).

Kilde: Mattilsynet

Markert som søppel
Svart av 25. september 2014 19:34
0
Privat svar

Vi ga litt vann innimellom helt i starten – tror babyen vår syntes det var en fin variasjon fra all melken. Men jeg var opptatt av at ammingen satt skikkelig først og babyen vår fikk alltid morsmelk først og så litt vann etterpå av og til…

Markert som søppel
Svart av 1. april 2015 20:28
« Forrige side