Når kan babyen starte å smake på mat?

« Forrige side
0
1

Ved 4 eller 6. måned?

Markert som søppel
Sendt inn 3. oktober 2014 22:58
Kategori: Babymat
278 visninger
0
Privat svar

Det er ingenting i veien for at små barn kan begynne å smake på mat fra 4.mnd alder. Men mor bør fortsette å amme selv om barnet spiser annen mat. Barnet bør ammes til 9 mnd alder.

Markert som søppel
Av CAR
Svart av 8. oktober 2014 14:03
0
Privat svar

ta det gradvis, men jeg tror det er viktig å introdusere mat tidlig. Alt med måte naturligvis, og det kan også være lurt å ta én ting av gangen slik at du kan følge med på evt reaksjoner og allergier.

Markert som søppel
Svart av 12. november 2014 00:12
0
Privat svar

Frem til barnet er 4-6 måneder skal det kun ha morsmelk eller morsmelkerstatning.

Etter dette kan det introduseres nye retter gradvis. Det vanlige er å starte med grøt som du får kjøpt i butikken. I overgangen fra bare morsmelk til også å spise grøt/mat kan babyen bli forstoppet. Det kan være lurt å blande i sviskemos for å hindre forstoppelse.

Dersom du introduserer en og en matvare, er det lettere å se om barnet ditt reagerer allergisk.

Noen gode matretter kan være most potet med litt morsmelk, most gulrot, most brokkoli, andre moste grønnsaker, og moste frukter.

Markert som søppel
Svart av 30. november 2014 21:59
0
Privat svar

Vi startet med litt avokado og banan da babyen var ca 5 måneder. Veldig god apetitt og gikk ikke utover ammingen heller.

Tror det er viktig at ammingen fungerer godt og at babyen viser interesse. Det viktigste er jo at babyen får i seg sunn mat og de næringsstoffene som trengs for å vokse og blir stor og sterk

Markert som søppel
Svart av 1. mai 2015 20:44
« Forrige side