Sparkebukser til baby fra Hust&Claire

Babyklærne du trenger til nyfødte om sommeren

Spesielt første gang du får en baby er det masse nytt du trenger, og det kan være greit med noen gode råd om hva som er viktigst å ha klart når babyen kommer. Her får du de 10 viktigste babyklærne du trenger til nyfødte babyer som er født rundt sommeren.

Når du skal kjøpe barneklær bør du tenke praktisk. Hvor lett er det å bytte bleie i disse klærne? Hvor godt sitter disse klærne? Todelte sett sklir i fra hverandre og magen og ryggen blir ofte bar. Derfor er det en stor fordel å kjøpe hele dresser både som pysjamas og lekedress.

Antallet som er indikert her er en anbefaling, men her må du føle deg frem og finne det som passer for deg.

1. Body

Antall: 6-8 stk

Body’en er kanskje det viktigste plagget som du (og babyen) kommer til å bruke mest de føste månedene. Du bør ha både tynne og tykke bodyer, noen kortermet til varme dager og noen langarmet til kjølige kvelder. Hust&Claire har veldig gode bodyer i både bambus og bomull. Også Joha er et merke som har gode bodyer til babyer om sommeren.

Les svaret på: Er det best med fold-over body eller vanlig body?

2. Sparkekbukser

Antall: 2-4 stk

Sparkebukser kommer både med og uten føtter, og er også et plagg som er mye brukt i starten gjerne sammen med en body. Det er lurt å kjøpe sparkbukser som har trykknapper i skrittet slik at det blir lettere å skifte bleier. Da kan du bare kneppe opp og slipper å ta av hele buksen.

3. Bukser

Antall: 4 stk

De fleste babyer kan bruke bukser fra starten, men pass på at buksene er luftig og lette, samt at de ikke strammer for mye i livet eller rundt bena.

4. Heldress

Antall: 3-5 stk

Heldress, eller onepiece som mange kjenner det som, er like praktisk som det er genialt. Den strammer ingen steder og faller ikke av noe som gjør den populær hos både store og små. Joha og NameIT har gode heldresser.

Du bør ha både en tynn heldress som du kan bruke inne eller under andre klær, og en tykk, gjerne i ull, som babyen kan ha på ute.

Les svaret på: Er bambusklær bedre enn ull til baby?

5. Tynn lue

Antall: 2 stk

Selv om sommeren kan det være såpass kjølig at babyen bør ha på seg lue ute. Kjøp en tynn babylue som dekker ørene, og babyluen fra Joha i ull / silke er et godt valgt.

6. Strømpebukser

Antall: 4-6 stk

Strømpebukser er tynnere, sitter bedre enn bukser og kommer med fot som kan være praktisk om sokkene faller av.

7. Sokker

Antall: 3-6 par

Babyer blir lett kalde på tær og fingre og det er viktig med noen gode sokker som ikke faller av. Det kan være litt utfordrende å finne og forskjellig fasong på babyer gjør at du trolig må prøve deg litt frem. Babysokker fra MP får veldig gode tilbakemeldinger for å sitte godt og har et design som gjør de veldig populære.

8. Pysjamas

Antall: 4-6 stk

Babyer blir fort kalde om natten spesielt fordi de fleste ikke er gode til å ligge under en dyne eller teppe. Du bør ha både en tykk og tynn pysjamas – og ikke minst bør du ha pysjamasen som dress (én del) slik at den sitter på hele natten.

Pysjamasene kommer med knapper (ikke glidelås til de minste) som også gjøre det lettere å bytte bleie midt på natten.

 

9. Smekker

Antall: 3 stk

Det blir både gris og sikkel helt fra starten og det kan være lurt med noen smekker. Dermed kan du kanskje redusere mengden klesvask noe og bevare babyklærne rene litt lengre.

10. Tepper

Antall: 2 stk

Uansett hvor mye babyklær du har kan det være lurt med noen tepper som du kan pakke deg og babyen inn i. Kjøp gjerne tepper i ull og babyteppene fra Lillelam er både gode og varme.

Babyklær gutt – 0-4 år

Babyklær jente – 0-4 år

Prematur babyklær