Babyshower

Babyshower-leker og ting du kan gjøre

En babyshower handler om en super dag eller kveld med gode venninner. Hvis den kommende mammaen orker det kan noen leker og aktiviteter skape god stemning og bidra til at dette blir en kveld dere alle husker.

Det er mange forskjellige leker og aktiviteter dere kan gjøre, og her bør det tilpasset hva den gravide liker og orker.

Les også: Tegn på fødsel

Les også: Babyshower blir mer og mer vanlig i Norge

Babynavn

Hvis det ikke allerede er kjent lurer alle på hva babyen skal hete. Det vil være mange meninger og tanker om hva som er et passende navn. Her er muligheten til å komme med forslag og idéer.

Husk at dere også kan ha babyshower-leker hvor dere skal gjette navn på andre babyer. Enten babyer til kjendiser, foreldre eller andre dere kjenner. Se hvem som greier å koble bilde og navn på babyer, eller bli enig om hvilket navn babyen ligner på.

Gjetteleker

Alle liker å gjette og dette en en morsom lek for å få frem både smil og latter.

Det er mye forskjellig dere kan lage gjetteleker om. For eksempel kan dere kjøpe forskjellige glass med barnemat og prøve å gjett hva de er ved å lukte og smake. Dere kan gjette pris på babyklær og babyting.

Dere kan gjette på hvilken dag babyen blir født, hvor mye babyen kommer til å veie og om det er en gutt eller jente (hvis ingen vet det).

Gaveleker

Det er svært vanlig å ta med gaver til babyshower og de kan brukes i leker. Ta bort alt av kort og la alle gjette hvem gaven er fra og hva som var tanken bak.

Ønsker du å være litt mer avansert kan dere leke Babyshower Bingo. Alle får et tomt bingo-brett og før gavene åpnes fyller alle inn hva de tror er i gavene. Første dame med bingo vinner 🙂

Enkle leker

Ikke alle har tid eller råd til en del babyshower leker, men fortvil ikke – det er en rekke enkle leker dere kan ha på babyshower. Fyll en stellebag med forskjellige ting og hver får 2 minutter til å huske flest mulig gjenstander. Det er vanskeligere enn du tror, særlig om det er mange babyting i stellebaggen.

Mimeleker på babyshower kan være gøy. Del dere opp i to lag og bytt på å mime en aktivitet som å bytte bleier, mate baby, bade baby og så videre.

Uansett hva dere gjør på en babyshower er det viktig at den kommende mamma’en har en hyggelig kveld med venninner !

Babyklær gutt – 0-4 år

Babyklær jente – 0-4 år

Prematur babyklær