Nytt navn til babyen

Barnehageplass også for barn født i september og oktober

Nå blir det barnehageplass også til barn som er født i september og oktober etter at Regjeringen gir garantert barnehageplass til flere barn. Det melder Regjeringen i dag.

Mange har forsøkt å barn før september for å være garantert barnehageplass. Det har gitt en kraftig økning av nybakte mammaer på sommeren. Fikk du barn i september eller senere på året har du risikert å måtte vente et ekstra år.

Kjøp barneklær til å ha ute i barnehagen.

9600 flere barn

– Vi og samarbeidspartiene vil gi flere barn mulighet til å gå i barnehagen. Derfor utvider vi retten, og gir 9 600 flere barn rett til plass allerede fra høsten 2016, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Med dette nye forslaget blir ventetiden redusert for barn født i september og oktober med henholdsvis 11 og 10 måneder.

– Vi foreslår også at kommunene kan velge å tilby plass allerede i august for de barna som er født i september eller oktober. Da blir det opp til foreldrene om de ønsker plass fra august, eller om de vil vente til den måneden barnet fyller ett år, sier Røe Isaksen.

Kommunene har ansvaret for at barn med rett til barnehageplass og Regjeringen har bevilget 740 millioner kroner slik at foreldre og barn skal få kortere ventetid på barnehageplass.

Les også 9 tegn på fødsel