Babyklær 0-2 år

Barneklær i ull og bambus

Barneklær i ull er noe små barn kan bruke (nesten) året rundt her i Norge.

Det har kommet en rekke merker og barneklær i tynn ull som ikke klør eller stikker, men som er svært myk og behagelig. Det gjør at mange små barn og foreldre har favorittplagg av ull.

Et populært norsk merke med ullklær er Lillelam. Selskapet  ble startet av to småbarnsmødre som syntes det var nesten umulig å finne rene ullklær for barn, og spesielt funksjonelle barneklær i ull som ikke klør og med fint design! Dermed lagde de sin egen kolleksjon, utviklet i nært samarbeid med norske designere, og produsert i 100% merinoull.

Les også: Bør min baby ha ullklær?

Et annet norsk merke er MeMini av Kristine Vikse. MeMini lager barneklær med ønsker å være et alternativ til de store kleskjedene. Både kvalitet og pris er med på å gjøre det til en favoritt hos mange. Også det danske merket CeLaVi er kjent for sin tynne og myke ull til små unger.

Bambus et alternativet til ull

Barneklær i bambus har mange av de samme egenskapene som ull og har de siste årene vokst frem som et populært alternativ.

Spesielt for barn som er allergiske mot ull eller har sensitiv hun, er barneklær i bambus bra.

Bambus er en veldig hard tresort på utsiden, men på innsiden inneholder planten små supermyke fibre som har helt spesielle egenskaper. Det er disse fibrene som brukes til å lage bambusklær.