Nyfødt baby

Barneklær må vaskes 7 ganger før det tas i bruk

I 2014 testet forbrukerrådet barneklær for giftstoffer fra de store klesskjedene i Norge. Kjeder som ble testet var blant annet H&M, KappAhl og Cubus. Funnene var overraskende!

Giftstoffer i barneklær

Testen viste at hvert tredje barneplagg inneholdt stoffer som absolutt ikke bør være i barneklær. Dette er stoffer som kan være skadelige! Det ble funnet stoffer som DBP og DEHP som er ulovlige stoffer i feks leker fordi de kan skade fertiliteten og ikke minst gi skade på fosteret.

Disse stoffene kan også være hormonforstyrrende. Barn er ekstra sårbare for farlige kjemikalier og det kan være svært uheldig at de får i seg disse stoffene.

– Det er urovekkende at hvert tredje barneplagg vi sjekket, inneholder stoffer med egenskaper som kan være skadelige. Dette er stoffer som ikke bør finnes i barneklær, kommenterte forbrukerdirektør Randi Flesland.

Les hele testen fra Forbrukerrådet her.

Vask barneklær 7 ganger før det tas i bruk!

Det hevdes at man må vaske barneklær 7 ganger før de blir tatt i bruk for å bli helt kvitt alle de farlige stoffene. Heldigvis finnes det barneklær å få kjøpt som er uten farlige stoffer.

Et godt eksempel på dette er barneklær fra Freds World by Green Cotton. Freds World produserer barneklær helt uten farlige kjemikalier!

Les også: 16 ting du må pakke med til sykehuset når du skal føde