Barneklær ull

Derfor bør barn bruke barneklær i ull

Barneklær i ull er og blir veldig bra. Og hvis du ikke var overbevist fra før så får du her en rekke argumenter og råd om hvorfor små og store barn og babyer bør bruke barneklær i ull.

Stillestående luft er hemmeligheten bak all isolering. Slik er det med ull også- ull består av hele 80% luft!

Kjøp barneklær i ull hos Småungene

Klør ull?

Man husker gjerne med skrekk og gru hvor mye ulltøy klødde fra da vi selv var små. Heldigvis har utviklingen kommet langt, og det blir nå brukt fin merinoull i barneklær som ikke skal klø.

Merinoull er den mykeste ullen som finnes! Det finnes også blanding av ull og silke som er enda glattere mot huden. Dette er fint for de som er veldig ømfintelige og reagerer på ull.

Det betyr at barneklær i ull ikke klør, men er noe av det mykeste du kan ha på deg.

Fuktighet på kroppen

Ull transporterter ut fuktighet på kroppen. Vi vet selv hvor klamme og svette vi selv kan føle oss ved bruk av klær i bomull eller syntetiske stoffer, og måten ull hjelper til å regulere og transportere fuktighet gjør klærne mye mer behagelig å ha på.

Barn er stadig i bevegelse, og det er derfor ekstra viktig med klær som transporterer ut fuktigheten på kroppen. Barn som ikke bruker barneklær i ull kan fort bli veldig klamme og svette når de løper rundt.

Les også: 9 tegn på at fødselen er i gang og du skal føde

Våt ull

Ull absorberer kun vanndamp, ikke rennende væske. Ull isolerer derfor like godt i fuktig tilstand!

Det betyr at barneklær i ull fortsatt varmer og fungerer godt selv om de skulle bli våte. Det er kjekt når det både er snø, is og sølepytter.

Er ull brannfarlig?

Nei. Ull er tungt antennelig fra naturens side i motsetning til bomull og syntetiske stoffer.

For at klær i bomull eller syntetiske stoffer skal ha samme brannhemmende effekt, må de behandles med brannhemmende kjemiske stoffer som det diskuteres mye om. Er det bra med disse kjemiske stoffene på en sart barnehud?

Barneklær i bambus

Noen kan reagere på ull av forskjellige årsaker. For de er barneklær i bambus et fantastisk materiale. Bambus har flere av de samme egenskapene som ull, bare at det er tynnere og helt kløfritt. Barneklær i bambus er supermykt, nesten som kasjmir.

NB: Ullundertøy er en fantastisk gave til barn!

Kjøp barneklær i ull hos Småungene