Anbefalt amming

Dette er anbefalt ammeperiode

Ammeperioden er den tiden hvor babyen blir ammet og får morsmelk enten helt eller delvis. Men hvor lenge skal du amme og hva er signalene for at du kan starte å trappe ned.

Les også: Tegn på fødsel

De fleste starter å amme rett etter at babyen blir født, men det er helt vanlig å bruke litt tid på at ammingen fungerer godt. Ta tiden til hjelp og lytt til signaler fra babyen din.

Helsedirektoratet anbefaler å fullamme til babyen er 6 måneder gammelt, men at babyen kan starte å smake på enkelte matvarer fra rundt 4 måneder gammel.

La babyen bestemme

Når ammingen fungerer kommer ofte spørsmålet om når og hvor mye. Det som er så fint er at du får god hjelp av babyen din til å svare på dette.

Det mest vanlige svaret på hvor ofte babyen skal ammes er at babyen bør selv få bestemme når det skal ammes.

Noen babyer bruker litt tid på å skjønne hvordan de skal suge på puppen, mens andre babyer skjønner dette nesten med en gang. De første ukene spiser babyen veldig ofte og det er ikke uvanlig med 8 til 12 måltider pr døgn, noen ganger enda mer.

Ammingen i starten kan ofte oppleves som ammeperioder / ammeepisoder som glir over i hverandre. Antall amminger vil gradvis bli redusert, men det er ingen fasit på hvor fort.

Jo oftere du ammer, jo mer melk vil du produsere. Dette er kroppen og babyen måte å regulere tilbud og etterspørsel etter morsmelk slik at det er nok melk til babyen. Hvis babyen din spiser lite kan det være lurt å følge med på vekten for å være sikker på at den vokser og legger på seg. Ta kontakt med helsestasjonen om du er usikker.

Mer om Amming:

Hva er ammehår?

Kan jeg drikke kaffe når jeg ammer?

Hvor ofte skal babyen ammes?

Kan jeg svømme når jeg ammer?

Kan jeg ta solarium når jeg ammer?

Kan jeg ta badstu når jeg ammer?

Kan jeg farge håret når jeg ammer?

Kan jeg få bedøvelse hos tannlegen når jeg ammer?

Kan jeg ta paracet når jeg ammer?