Pass på at babyen ikke kan putte noe giftig i munnen.

Giftig hos besteforeldre

Alle som får eller har en baby flytter etterhvert farlige og giftige ting opp og bort. Planter løftes opp fra gulvet og opp på hyller og kommoder, mens vaskemidler, såper og rengjøringsmidler plasseres slik at de små ikke får tak i de.

Dette gjør vi for at babyen ikke skal putte noe som er giftig i munnen og det blir tryggere for oss å la babyen krabbe rundt på gulvet.

Baby på besøk

Hos de som ikke har en baby er det naturligvis andre ting som påvirker hvor vi oppbevarer mye av det som kan være farlig for små barn og babyer.

Oppvaskmiddel og såpe oppbevares gjerne i et skap under vasken, mens tennveske står på bakken ved grillen.

Det er raskt og enkelt å flytte dette til et trygt sted og det kan være lurt å tenke gjennom dette på forhånd og snakke med besteforeldre og barnevakter slik at de også har et bevist forhold til det som er giftige.

Ring Giftsentralen

Har babyen din fått i seg noe giftig – ring Giftsentralen på 22 59 13 00.

Dette nummeret bør både du, besteforeldre og andre som skal passe på babyen din ha lagret på telefonen sin. Giftsentralen har også mye god informasjon på sine nettsider om du ønsker å lese og lære.

Vi håper aldri vi skal komme ut for en slik ulykke, men skulle det skje hjelper det å ha forberedt seg.

PS: Giftsentralen har en flott plakat – Hvis ulykken er ute – de sender deg gratis eller du kan laste ned og som har mange gode råd og informasjon…