Mammatrening blir stadig mer populært.

Mammatrening mer populært

Mammatrening har de siste årene blitt stadig mer populært. Gravide og nybakte mødre er langt mer opptatt av kropp og slanking enn før, og oppmerksomheten er ikke bare av det positive slaget.

Treningssentre har egne timer og opplegg for nybakte mammaer, parker i de store byen kryr av nybakte mammaer som samles til boot camp og bruker vognen til å trene, mens reiseoperatører arrangerer “Mamma boot camp” i Syden for hele familien.

Les svaret på: Hvem selger den beste amme bh’en?

Større press på gravide og nybakte mødre

Et søk på #fitmom på Instagram gir 3,2 millioner treff og vi har vel alle fått med oss opptil flere bloggere og kjendiser som skryter og viser frem kropp og mage kort tid etter fødselen.

Jordmor Heidi Vanderloock sier til avisen nordland at inaktivitet er et større problem enn overtrente babymødre. Men fokuset på kropp, trening og slanking kan også gå for langt.

Les svaret på: Ungen min er solbrent – hvordan behandler jeg solbrenthet hos barn?

Årets Mammablogger, Marte Frimand-Anda med bloggen Casakaos.no, sitt beste råd er rett og slett å ta det med ro!

– Ta det med ro! Kjenn etter hvor mye du orker, og ikke gjør mer enn det. Ikke gå i den typiske nybakt mamma-fellen der man skal pusse opp huset, få tilbake kroppen man hadde før man ble gravid, endelig ta det kurset man ikke har hatt tid til før, og lære seg å lage økologisk mat fra bunnen. Mange tenker at de skal jo bare være hjemme med babyen, så nå skal de endelig få tid til alt de ikke har fått tid til tidligere.

Bruk barna som vekt

Utviklingen og fokuset på mammatrening har naturligvis også gitt en rekke videoer på YouTube om hvordan du kan trene både med og uten barna.

En stadig mer vanlig treningsform er å bruke baby eller barna som vekt og inkludere de i treningen. Her er en kort video som viser hvordan du kan trene en rekke øvelser sammen med barnet ditt.

Les svaret på: Hvordan få en baby til å sove?