Nybakt mamma oreokake – verdens beste kake?
Alle nybakte mammaer vet hvor godt det er med kake, og det er spesielt én kake som er ekstra god; oreokake!
Hvis du har smakt den før kan du sikkert kjenne den gode smaken bare av å tenke tilbake på forrige gang du spiste oreokaken. Hvis du ikke har smakt den før; denne må du prøve!
Her får du det som trengs av både ingredienser og fremgangsmåten.
Først; sett ovnen på 150 grader.
Les også: Tegn på fødsel
Ingredienser:
40 Oreokjeks (ca 3 pakker)
100 gram smeltet smør
150 gram kokesjokolade
1,5 pakke kremost naturell / philadelphia-ost
100 gram + 20 gram sukker
3,5 (1,5 + 2) dl rømme
2 egg
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du det:
- Knus ca 25 av kjeksene og bland de med det smeltede smøret.
- Trykk massen ned i rund form og sett resten av kjeksene rundt kanten. Press kjeksene forsiktig ned i kjeksmassen.
- Smelt 120 gram av kokesjokoladen på svak varme, gjerne i vannbad.
- Bland sammen kremost naturell / philadelphia-ost og 100 gram sukker med en mikser.
- Tilsett 1,5 dl rømme, egg og vaniljesukker i sukker/ostemassen du nettopp har mikset. Tilsett til slutt den smeltede sjokoladen og rør alt sammen.
- Tøm sjokoladeostemassen over oreokjeksbunnen.
- Sett kaken i ovnen i 35-40 minutter.
- Bland sammen 2 dl rømme og 20 gram sukker. Dette skal helles i kaken når den tas ut av ovnen.
- Sett kaken i ovnen igjen og stek i 5 min.
- Smelt de resterende 30 gram med kokesjokolade. Dette kan brukes som pynt oppå kaken. Pass på at sjokoladen ikke er for varm når du heller den over kaken.
- Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer for riktig konsistens.