Barneklær

Slik oppbevarer du barneklær riktig

Det er utrolig kjedelig å bruke tid på å pakke bort barneklær man ikke trenger lenger. Det kan være vinterklær man pakker bort for sesongen eller barneklær man tenker nestemann skal arve. Uansett er det viktig at barneklærne blir pakket bort riktig så de ikke blir ødelagt.

Om du bruker litt ekstra tid på å pakke bort barneklær riktig, vil du ha barneklær som holder lenger samt at funksjonen til klærne opprettholdes.

Kjøp barneklær på nett hos Småungene

Vask av barneklær

Det aller viktigste å tenke på, er å vaske barneklær før man pakker de bort. Fett og flekker som får sitte på barneklær over lengre tid, kan være umulig å fjerne. Det er også viktig at klærne er tørre når de pakkes ned.

En annen årsak til at barneklær bør være rene er at møllen elsker skitne klær!

Les svaret på: Er det best med fold-over body eller vanlig body?

Møll i barneklær

Møll er på full fart tilbake i klesskapene våre, mye fordi møllkulene vi før hadde har blitt forbudt.

Møll er veldig glade i matrester og skitt og du bør derfor være svært nøye med at det ikke er matrester på barneklærne eller papir i lommene. Da kan det  være at du finner igjen møllspiste barneklær!

Plast og barneklær

Det er mange som putter barneklær i plastposer forså å  lagre disse i boden eller i garasjen. Dette er en dårlig ide. Plast kan gjøre at det blir kondens, og barneklærne kan derfor bli ødelagte.

Det anbefales heller ikke å legge barneklær ut som i garasjen eller i låven. Da er det stor sannsynlighet for at de kan bli ødelagte av insekter eller andre dyr. Pakk barneklær i pappesker for å unngå kondens!

Et kjærringråd er å pakke barneklær i avispapir før man legger klærne i pappesker. Det sies at møllen ikke liker lukten av trykksverte!

Les svaret på: Hva har en baby på seg når det er varmt?