Tegn på Fødsel

Vi er gravid i ca 280 dager, beregnet fra første dag av siste menstruasjon og frem til fødsel. Men hvordan vet du at fødselen er i gang og du skal føde? Her får du 9 tegn på at fødselen er i gang.

Les også: 16 ting du må pakke med til sykehuset når du skal føde

Les også: Mitt beste tips til nybakte mammaer (og papper)

1. Rier

Rier er selve definisjonen på fødselen og jo sterkere, lengre, hyppigere de kommer jo lengre har du kommet i fødselen.

Rier kan ofte forveksles med kynnere, også kjent som falske rier, og kommer før riene starter. For å vite om fødselen har startet avgjøres av åpningen i underlivet og må undersøkes av jordmor eller lege. Det er faktisk mulig å gå med åpning på 4-5 cm over et par uker, uten å få rier.

2. Vannet går

At vannet går er ofte starten på fødselen for mange, men det er ikke per definisjon et tegn på at fødselen er i gang. De fleste opplever at riene starter innen det første døgnet etter at vannet gikk. Men går vannet ditt er det bare å ringe til sykehuset og pakke baggen.

3. Mer og farge på utflod

Økt utflod og av og til litt rosafarget utflod, er tegn på at det skjer noe litt lengre opp og kan da være tegn på at noe er på gang og at fødselen nærmer seg.

Kjøp babyklær hos Småungene

4. Murring

Flere nybakte mamma er merker smerter i korsryggen og underlivet som en «murring» i dagene før fødselen. Det er du som kjenner din egen kropp best og kan merke endringer eller at noe er på gang.

5. Løsere avføring

Det hender at kroppen “tømmer seg” i forkant av en fødsel og flere forteller om løsere avføring og hyppigere vannlating .

Les svaret på: Hvor mange kilo bør jeg legge på meg som gravid?

6. Press nedover

Økt press nedover fordi barnet kommer lengre nedover i fødselskanalen er et klart tegn på at fødselen nærmer seg. Presset nedover kan kjennes i god tid før fødselen starter.

7. Magen synker

Babyen skal jo ut og den siste tiden før fødselen starter er det relativt vanlig at magen synker fordi babyen flytter seg lengre ned og gjør seg klar til å komme ut.

8. Plutselig økt appetitt

Det er ikke et sikkert tegn, men flere nybakte mammaer forteller at de fikk en plutselig økt appetitt og lyst på mat rett før de skulle føde.

9. Indre uro

Flere gravide forteller at de kjenner på en indre uro, spenning, forventning og «at noe er på gang». Dette er selvfølgelig ikke et sikkert tegn, men du kjenner din egen kropp best og merker ofte endringer før noen andre.

Les svaret på: Skal jeg være med på fødselen?

Hvilke tegn som merkes før fødselen starter varierer naturlig nok fra fødsel til fødsel, på samme måte som nesten alle fødsler er forskjellige.

Kjøp babyklær hos Småungene

Er du i tvil om tegn for fødselen eller om du skal føde bør du ta kontakt med din helsestasjon eller sykehus.

Svar
Visninger
Spørsmål
2
svar
1854
visninger
Kategori: Gravid
2
svar
1368
visninger
Kategori: Gravid
3
svar
1233
visninger
Kategori: Gravid
♥ 1
0
svar
528
visninger
Kategori: Gravid
2
svar
491
visninger
Kategori: Gravid
1
svar
355
visninger
Kategori: Gravid
3
svar
347
visninger
Kategori: Gravid
3
svar
315
visninger
Kategori: Gravid
3
svar
264
visninger
Kategori: Gravid
♥ 1
0
svar
242
visninger
Kategori: Gravid

fødestuen

Hva skjer den dagen du skal føde og drar til fødeavdelingen

Skrevet av: Victoria Hodt / JordmorNytt Du nærmer deg termin og kjenner på kroppen at noe er i ferd med å skje. Dette er kanskje tiden hvor du går å kjenner etter små og store tegn på at fødselen skal begynne. Du har kanskje lest og fått informasjon av jordmor i svangerskapet om tegn på at […]

Penger

Dette må du vite om barnetrygd

Barnetrygd har vært delt ut til foreldre i Norge helt siden 1946 og er ment å hjelpe til å dekke noen av kostnadene som er ved å ha barn. Her får du informasjon og nyttige råd om barnetrygden. De siste årene har utbetalingen for barnetrygden vært på 970 kroner pr barn pr måned i henhold til […]

nybakt mamma gave

Nybakt mamma gave – dette ønsker hun seg

Nybakte mammaer fortjener både oppmerksomhet og en liten gave for å ha gjennomført ikke bare en fødsel, men også ni måneder med svangerskap. Men hva skal du gi i gave til en nybakt mamma – og hva ønsker hun seg egentlig. Det er selvfølgelig forskjell fra én nybakt mamma til en annen, men her er […]